Vaippalainaamon vaipat ja rotavirusrokote

Rotavirusrokote otettiin osaksi kansallista rokotusohjelmaa syksyllä 2009. Rokotussarjaan sisältyy kolme rokoteannosta, jotka annetaan suun kautta. THL suosittaa, että rokotukset annetaan kun lapsi on kahden, kolmen ja viiden kuukauden ikäinen. Rokotussarja voidaan aloittaa kun lapsi on kuuden viikon ikäinen. Ensimmäinen annos tulee antaa ennen 12 viikon ikää.  Kaikki kolme annosta tulee olla annettuna kun lapsi on 26 viikon ikäinen. 
Rotavirusrokote sisältää eläviä, heikennettyjä rotaviruksia. Lapsella voi ilmaantua lieviä oireita, kuten ärtyneisyyttä, ruokahaluttomuutta, ilmavaivoja ja löysiä ulosteita tai ripulia. Elävää rokotevirusta löytyy ulosteesta pienellä osalla rokotetuista ensimmäisen annoksen jälkeen. Virusten pitoisuus on suurimmillaan 3-7pv rokoteannoksen antamisen jälkeen. Rokoteviruksesta ei koidu vaaraa terveille sisaruksille, perheenjäsenille tai läheisille. Riittää, kun huolehtii tavanomaisesta käsihygieniasta esim. vaippojen vaihdon yhteydessä. (Lähde: THL
Koska kestovaippalainaamon vaipat kiertävät useassa perheessä, toivomme, ettei vaippoja varattaisi jaksolle, jolloin lapsi saa neuvolassa rotavirusrokotteen. 
Rokotteen ottaminen ei estä omien vaippojen käyttöä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti