Tietoja lainaamosta

Pääkaupunkiseudun kestovaippalainaamo aloitti toimintansa elokuussa 2007. Lainaamopaketteja on tällä hetkellä lainattavissa Helsingin Vuosaaresta ja Vantaan Viertolasta. Lainaamo toimii vastuuhenkilöiden kotoa käsin. Lainaaja voi sopia vaippapaketin varaamisesta, noutamisesta ja palauttamisesta vastuuhenkilön kanssa.

Kaikki yhteyshenkilöt tavoitat sähköpostitse osoitteesta
vaippalainaamo-pks(a)kestovaippayhdistys.fi

Lainaamon säännöt


Vaippalainaamoa ylläpitää Kestovaippayhdistys ry Pääkaupunkiseutu. Vaippalainaamon tarkoituksena on lainata kestovaippoja niistä kiinnostuneille kokeilua varten. Lainaamossa on useampia new born, S-, M-, L-kokoisia vaippapaketteja ja kuivaksiopettelupaketti. Pakettien laina-aika on pääsääntöisesti maanantaista seuraavan viikon perjantaihin (12 vrk).

Lainasta peritään etukäteen 5 euron maksu (Kestovaippayhdistyksen jäseniltä 4 e, jäsenkortti esitettävä vaippoja noudettaessa). Maksuilla rahoitetaan uusia vaippoja ja vaippalainaamon muita tarvikkeita kuluneiden tilalle. Lainausmaksun lisäksi lainaaja maksaa 20 euron pantin, jonka saa takaisin palauttaessaan vaipat sovitusti ja kunnossa. Jos paketilla ei ole varaajia, voidaan lainaa jatkaa sovitusti 2e/viikko. Ylimääräisistä lainapäivistä, joista ei olla etukäteen sovittu, peritään 2 e/päivä sakkomaksu.

Kun teet varauksen, niin muista vahvistaa tarkka noutoaika viimeistään lainaa edeltävänä perjantaina. Ellet vahvista lainaasi, lainavuoro siirtyy seuraavalle jonossa olevalle. Jos haluat perua lainasi, muista tehdä se hyvissä ajoin, eli viimeistään lainaa edeltävänä perjantaina, muuten olet velvollinen maksamaan lainasumman 5 euroa.

Vaippojen vahingoittuminen ja takaisinperintä


Lainaajan on korvattava vahingoittunut vaippa, mikäli se on rikkoontunut lainaajasta johtuvasta syystä. Jos lainaaja jättää vaipat palauttamatta, on hän velvollinen maksamaan vaippojen uusarvohinnan.

Kestovaippailun alkuun


Kun kokeilet erilaisia kestovaippoja, löydät parhaiten sopivat vaihtoehdot. Onneksi kestovaippojen valikoima on laaja, jolloin mieluisten vaippojen löytyminen on mahdollista. Älä lannistu, jos jokin vaippa ei toimi teillä, jokin toinen voi olla parempi vaihtoehto. Voit kääntyä lainaamon vastuuhenkilön tai alueen vaippatukihenkilön puoleen, mikäli tarvitset apua ja neuvoja tai sinulla herää kysymyksiä. Antoisia kokeiluhetkiä!